Špaldové
řezy s rebarborou
Vyrostla
Vám na zahradě rebarbora? Skvělé!
Udělejte koláč, který
každému zachutná! Trochu sice po rebarboře
"trnou" zuby, ale kdo by takovou drobnost u dobroty řešil...
:-)
Suroviny
Jeden
až dva stonky rebarbory - očistíme, oloupeme a
nakrájíme na drobno
1
hrnek polohrubé mouky
1 hrnek špaldové mouky
3/4 hrnku třtinového cukru
2 vejce
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
250g tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
Drobenka:
5 lžic hrubé mouky
4 lžíce tmavého tř. cukru
2 lžíce másla
- prsty hněteme v míse, až se mouka, cukr a máslo
spojí do drobečků
Postup
přípravy
1.
Smícháme celá vejce s cukrem,
smícháme mouku s kypřícím
práškem a
postupně přidáme ostatní suroviny,
případně trochu mléka a
vymícháme v tekuté těsto.
2. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech,
poklademe
kousky rebarbory a posypeme drobenkou.
3. Pečeme v troubě na 160°C cca 30-45 minut.
Servírování
Na
snídani, ke kávě, po večeři...
Na dezertním talíři, těsně před
konzumací můžeme přidat šlehačku.
Dobrou
chuť! :-)
Časem představím další
chutná (ač
možná ne vždy zdravá) jídla,
která
zvládnu uvařit i já. :-) Jak už
napovídá
název této gastronomické
domény ("bona"
znamená dobrý, "lingua" znamená jazyk
v
ústech, případně řeč), cílem je
představit to
nejlepší z kouzelného světa
gastronomie.
Kulinářské poklady. Ověřené a
vyzkoušené na vlastní
chuťové buňky.
Svět
gastronomie mě vždy fascinoval. Z jednotlivých
syrových
ingrediencí, jako kouzlem, vzniká něco
úžasného... Překlady
jídelních lístků mě proto
baví snad úplně nejvíc. Velkou
radostí byly i překlady
pro Muzeum gastronomie v Praze - to se při práci sliny jen
sbíhaly... :-)
Už roky prohlašuji, že si jednou otevřu si
vlastní hospodu a budu ve
svém a mezi svými. :-) Zatím
mám ale stále práce nad hlavu a
má kariéra
kuchaře se opětovně odkládá na
neurčito. Co nadělám. Realizuji se tedy
alespoň v této sekci, kde najdete ty
nejmňamkovnější recepty. :-)
Mým záměrem je vytvořit
digitální
místo, kam budu moci sám s jistotou kdykoli
sáhnout a ověřit si postup přípravy
daného pokrmu.
Je to taková moje soukromá kuchařka,
zpřístupněná online i pro vás. Recepty
budu
postupně doplňovat. Koneckonců, kdo ještě nenapsal
vlastní kuchařku, jako by dnes ani nebyl... ;-)
|